Kärlek till styrketräning

styrketräning är bra för kroppen

Jag och styrketräning har haft många vändor, både på gym och hemmaträning och ibland har jag övergett den för någon annan träningsform, men jag återvänder alltid till den. Jag älskar verkligen styrketräning! Eller framför allt så älskar jag det den gör med kroppen, de resultaten man får av den, precis som av hälsosam mat.

Jag har tränat mycket i många många år och för flera år sen gick jag på Sats i princip varje dag, men jag gick enbart på pass – men ändå är jag i så sjukt mycket bättre form nu när jag endast tränar cirka 3 gånger i veckan. Skulle vilja ha lite fler träningsredskap hemma men i så fall skulle jag behöva ta ett lån och det vill jag helst inte. Kollade lite på nätet och jämförde olika lån men känns inte bra att betala så mycket extra även om det kanske varit en bra investering för hälsan.

Styrketräning

Jag ska absolut inte säga att det är någon slags ovillkorlig kärlek till styrketräningen – det är många många dagar jag inte känner ett sug efter att gå i väg till gymmet och framför allt går det i perioder. Vissa perioder så är i princip varje pass en kamp för att verkligen ta mig iväg till träningen och ibland har jag perioder där det flyter på och jag verkligen längtar efter att gå dit!

Men framför allt så älskar jag känslan av att vara stark! Det går så himla gott för mitt psyke att känna mig stark – som att jag vet att jag klarar av i princip vad som helst! Självklart hänger ju inte det ihop på riktigt, man klarar ju inte av färre saker här i livet bara för att man inte styrketränar, men det är den känslan jag får. Plus att det är skönt att faktiskt klara av fysiska saker i vardagen utan problem, som att kånka på saker hit och dit och så vidare!

Och styrketräning är ju faktiskt en av de viktigaste faktorerna för att motverka benskörhet samt att har man lite muskler så är också risken mindre att man exempelvis bryter ett ben i någon kroppsdel om man halkar på en isfläck! Muskler ökar också förbränningen i kroppen vilket är bra för viktbalans och viktnedgång. Så det finns mycket positivt med styrketräning – och jag lovar, ni kommer inte att “bli för stora” det krävs sjukt mycket jobb för att bygga stora synliga muskler, speciellt för tjejer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *